Zoutlamp wit: ontdek de top 5!

Zoutlampjes zijn al enige tijd erg populair. Ze zijn prachtig, het zijn mooie natuurproducten en iedere zoutlamp wit, oranje of grijs is anders! Zoutlampjes brengen een fijne gloed licht en geven sfeer in een ruimte. Ook zouden ze een positieve werking hebben op de luchtkwaliteit. Ontdek in deze blog de 5 beste zoutlampjes wit!

De beste zout lampjes wit

Er zijn veel (witte) zoutlampen verkrijgbaar. In deze alinea is de top 5 goede witte zoutlampjes van dit moment weergegeven. De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1. Witte zoutlamp gemaakt van natuurlijk zout afkomstig uit het Himalaya gebergte in Pakistan. De lamp weegt tussen de 4 – 6 kilogram en wordt geleverd met 15 watt gloeilamp.

2. Himalaya zoutlamp wit van 2 tot 3 kilogram. De lamp is gemaakt van 100% Himalayazout. De hoogte van de lamp is 19 centimeter.

3. Deze Witte zout lamp is gemaakt van zout uit de Dode Zee. De lamp weegt tussen de 4 en de 7 kilogram en is ongeveer 25 centimeter hoog.

4. Zoutlampje gemaakt in de vorm van een halvemaan. Dit Himalaya zoutlampje wit is een geweldige eyecatcher. Het lampje weegt ongeveer 2 kilogram en is 24 centimeter hoog. Wordt geleverd inclusief 15 watt gloeilamp.

5. Grote Himalaya witte zoutlamp die gemaakt is van 100% natuurlijk Himalaya steen. Deze lamp weeg tussen de 15 en 20 kilogram. De hoogte van de lamp is 45 centimeter.

Wat is een witte zoutlamp?

Een zoutlamp wit is een zoutlamp die gemaakt is van wit Himalayazout/ -steen of zout uit de dode zee. Het Himalayazout wordt gewonnen uit de gebergten in de Himalaya. Himalayazout is zeer schoon en bevat verschillende mineralen. Himalayazout komt in verschillende kleuren voor. Wit Himalayazout is vrij zeldzaam. Zo wordt de himalaya zoutlamp wit gemaakt.

Daarnaast zijn er ook lampjes die gemaakt worden van wit zout uit de dode zee. Het kleurverschil tussen het zout komt door de mineralen samenstelling. Het witte zout bevat weinig ijzer waardoor het wit van kleur is. Er zijn ook zoutlampen verkrijgbaar in de kleur roze/oranje en grijszwart. Bekijk voor die zoutlampjes eens de blog; de beste zoutlampjes!

De witte zoutlampjes zijn dus gemaakt van een natuurproduct en het kan zijn dat er enkele onzuiverheden in het lampje zitten. Dat komt dus omdat het een natuurlijk product is en het in de natuur ook zo voorkomt. Het is ook een teken van ‘echtheid’, dat het lampje daadwerkelijk gemaakt is van echt zout en niet wit is geverfd of gespoten.

Een zoutlamp wit kan een rustgevende aanblik zijn in elk huis. De warmte die afkomstig is van het licht geeft een sfeervolle gloed die de ruimte kan vullen met positieve energie.

Hoe werkt een witte zoutlamp?

Himalayazout en dode zee zout zijn een krachtig detoxmiddel en zou kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Zoutlampen werken door ionisatie: ze zuiveren de lucht door negatieve ionen te produceren.

Positieve ionen zouden de lucht kwaliteit verminderen. Positieve ionen worden geproduceerd door onder andere computers, laptops en draadloze apparaten. Om de lucht te zuiveren zijn er negatieve ionen nodig. Dat kan een zoutlampje produceren wanneer het aanstaat. Het zout wordt dan warm en creëert negatieve ionen.

Deze negatieve ionen zijn aantrekkelijk voor stofdeeltjes, pollen en bacteriën die zich in de lucht bevinden. Wanneer de stofdeeltjes worden aangetrokken door de zoutlamp, zakken ze naar beneden en vallen ze op de grond. Deze deeltjes kun je dan weer weg stofzuigen of dweilen. Dit zou kunnen helpen bij het verminderen van allergieën, astma en andere luchtwegproblemen.

Zoutlampen zijn ook zeer onderhoudsarm en hoef je maar af en toe schoon te maken. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat je een (witte) zoutlamp niet kunt schoonmaken met water. Je kunt hem het beste schoonmaken met een handdoek droge doek. Om het meest te profiteren van de lamp, plaats je de witte zoutlamp op een plek waar je veel bent.

Wat zijn de voordelen van een zoutlamp wit?

Het gebruik van zoutlampjes in het algemeen heeft een aantal voordelen, namelijk:

 • De zoutlamp zuivert de lucht door het absorberen van vuildeeltjes en bacteriën. Dit maakt de (witte) zoutlamp ideaal voor mensen met hooikoorts of astma.
 • De zachte gloed die de zoutlamp afgeeft, geeft een rustgevend effect.
 • Het geeft een fijne lichtkleur en je kunt het gebruiken als nachtlampje.
 • Een witte zoutlamp is makkelijk te combineren met andere kleuren en stijlen in huis.

Om goed te kunnen profiteren van de werking van een zoutlamp is het goed om te kijken naar de grootte van de lamp en de ruimte waar je de lamp wilt gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zoutlamp wit?

Er zijn verschillende soorten zoutlampen verkrijgbaar, elk met hun eigen unieke vorm en look. Let bij het kopen van een zoutlamp op een aantal aspecten;

 • Waar is de lamp van gemaakt
  Een witte zoutlamp kan gemaakt zijn van Himalaya zout of zout uit de dode zee. Dit is beide zout en heeft dezelfde werking waarbij, bij het gebruik van de lamp negatieve ionen vrij zullen komen. Wanneer je een zoutlamp wit wilt kopen kijk dan altijd naar het materiaal waar de lamp van is gemaakt.
 • De vorm en afmeting
  Sommige zoutlampen zijn klein genoeg om op een nachtkastje te zetten, terwijl andere groter zijn en meer geschikt zijn om in bijvoorbeeld de woonkamer te zetten. Er zijn ook zoutlampen in de vorm van een maan of een ster.

  De keuze is aan jou welke zoutlamp wit je in huis wilt halen. Denk goed na over waar je de lamp wilt gebruiken en kies vervolgens een lamp die hierbij past.
 • De prijs
  Klopt de prijs-kwaliteit verhouding? Een zoutlamp die gemaakt is van wit Himalayazout kan duurder zijn dan een zoutlamp die gemaakt is van zout uit de dode zee. Dit komt omdat het Himalayazout zeldzaam is en daarom een hogere prijs kan hebben. Een himalaya zoutlamp wit is wel het geld waard!

  Het kan ook niet dat er witte zoutlampen zijn die veel goedkoper zijn dan anderen. Het is belangrijk dat je een zoutlamp koopt van echt zout, zodat je kan profiteren van de werking en er lang mee kunt doen.

Dit is het einde van deze blog en dit was alles wat we met je wilde delen over een zoutlamp wit. Kijk voor andere zoutlampjes in deze blog. Een zoutlampje kan onder andere gebruikt worden als nachtlampje en zorgen voor een prettigere nachtrust. Als je specifiek op zoek bent naar een nachtlamp kijk dan eens bij een nachtlamp touch!

Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je algehele gezondheid. Neem eens een kijkje bij de andere blogs en verbeter ook jouw nachtrust met bijvoorbeeld een slaapmasker!

Plaats een reactie