Het beste slaapmasker voor een lange donkere nacht

Geniet weer van je complete nachtrust met behulp van een slaapmasker. Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je algemene gesteldheid. Een oogmasker blokkeert het licht en voelt comfortabel aan je ogen. Ga ook voor een betere nachtrust en ontdek in deze blog voor jou het beste slaapmasker!

De top 6 slaapmaskers

Er zijn veel slaapmaskers verkrijgbaar. In deze alinea zijn de beste oogmaskers weergegeven. De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1. Het 3D ergonomisch slaapmasker van Strex is een luxe slaapmasker. Het biedt 100% licht blokkering en het maakt je ogen extra rustig.

Het masker is voorzien van oogcontouren. Zo vormt het zich perfect naar je gezicht en wordt je wakker zonder druk op je ogen. Het masker is gemakkelijk te verstellen waardoor het perfect blijft zitten. Geleverd met opbergzakje.

€11,95
€14,95
op voorraad
Bol.com

2. Dit 100% verduisterende slaapmasker van Northwall bevat een 100% natuurlijke traagschuim vulling. Door de gemakkelijk verstelbare hoofdband is hij geschikt voor iedereen. Dit slaapmasker wordt geleverd samen met een opbergzakje.

3. 100% verduisterend slaapmasker geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Het masker is handgemaakt en is gemaakt van 100% natuurlijk katoen. Het is ademend materiaal.

De brede band zorgt ervoor dat er geen irritatie ontstaat. Het is een lichtgewicht slaapmasker en sluit goed aan. Wordt geleverd met oordoppen erbij.

4. Dit verzwaarde slaapmasker van Anatures is een zacht en eenvoudig verstelbaar masker. Door het gewicht in het slaapmasker worden drukpunten in je gezicht gestimuleerd wat helpt beter te ontspannen en te slapen.

Het masker is gemaakt van natuurlijk bamboe aan de ene kant en fluweel zijde aan de andere kant. De hoes is wasbaar in de wasmachine.

5. Dit premium zijden slaapmasker van Simia is 100% verduisterend. Het heeft een comfortabele pasvorm en is eenvoudig te verstellen.

Het masker is gemaakt van 100% natuurlijk moerbei zijden wat goed is voor de huid rondom je ogen omdat het een anti-aging effect heeft.

6. Het Sleepiezz Pro verduisterende slaapmasker heeft ingebouwde speakers. Het slaapmasker is 100% verduisterend en heeft de perfecte fit. Je kunt het masker eenvoudig op maat maken.

De ultradunne speakers kunnen tot wel 8 uur lang slaapmuziek afspelen. Zet je favoriete playlist aan en sluit je ogen. Binnen 2.5 uur is het masker weer volledig opgeladen. Hij is ook nog eens wasbaar in de wasmachine.

Slaapmaskers voor kinderen

In principe kunnen bovenstaande slaapmaskers ook voor kinderen gebruikt worden. Dit is wel afhankelijk van hun leeftijd en groot ze zijn. De elastieken banden van bovenstaande oogmaskers zijn eenvoudig te vestellen en op maat te maken. Voor kleine kinderen zijn er ook andere hele leuke, kleurrijke slaapmaskers verkrijgbaar. Dit zijn minder professionele oogmaskers maar voor kinderen kan dit het slapen zeker vergemakkelijken in bed, in het vliegtuig of in de auto.

1. Een panda masker

2. Een alpaca masker

3. Een vos masker

Wat is een slaapmasker?

Een slaapmaskers is zoals de naam al zegt, een oogmasker dat je kunt dragen tijdens het slapen. Dit masker zorgt ervoor dat het licht geblokkeerd wordt en dat je ogen zich in een donkere omgeving bevinden. De blokkering van het licht zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap kunt komen.

Een slaapmasker is een zeer goede oplossing wanneer je bijvoorbeeld geen rolluiken of verduisterende gordijnen bij het raam van je slaapkamer hebt. Ook is het gebruik van een slaapmasker in het vliegtuig een enorme uitkomst.

Er zijn naast normale oogmaskers ook verzwaarde oogmaskers verkrijgbaar. Dit zijn maskers die wat verzwaard zijn. Door het gewicht wordt een zachte druk rondom je ogen gecreëerd en daarmee wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd. Dat zorgt voor rust en kalmte.

Daarnaast wordt er ook meer melatonine en serotine in je lichaam aangemaakt door de lichte druk op de huid rondom je ogen. Deze factoren samen zorgen voor een ontspannen gevoelen en bevorderen een betere slaap.

Daarnaast bestaan er ook nog zogeheten 3D maskers. Een 3D slaapmasker zorgt door de 3D vormen (contouren) van het masker dat er voldoende ruimte is voor oogbewegingen tijdens je slaap.

beste slaapmasker

Hoe werkt een slaapmasker?

De meeste slaapmaskers zijn gemaakt van zacht en lichtgewichte materialen en beschikken over een verstelbare band. De meeste verzwaarde slaapmaskers zijn ook gemaakt van zacht en ademende materialen en hebben ook een verstelbare band. Deze elastieken band zorgt ervoor dat je het slaapmasker geheel op jou maat kunt verstellen, zodat het altijd 100% licht blokkerend is.

Je kunt het slaapmasker eenvoudig op je gezicht plaatsen. Zorg ervoor dat het masker dus goed aansluit zodat het geen licht meer door laat. De luxere varianten slaapmaskers beschikken over bluetooth waarmee je lekkere slaapmuziek op kunt zetten. Wanneer je het masker goed op je gezicht hebt gedaan, sluit je ogen en voel je relaxed.

Wat zijn de voordelen van een oogmasker?

 • Je kunt er beter door slapen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van slaapmaskers kan leiden tot hogere niveaus van melatonine en meer REM-slaap. Dat zorgt ervoor dat je een gezond slaapritme hebt en het draagt bij aan de juiste hormoonbalans (1).

  Het slaapmasker zorgt ervoor dat je minder vaak wakker wordt ’s nachts doordat je minder lichtflitsen ziet of lichte geluiden hoort. Vaak ervaren mensen daardoor minder angst of stress waardoor ze dieper kunnen slapen.
 • Slaapmaskers helpen op een natuurlijke manier bij een betere nachtrust. Er zijn mensen die regelmatig een slaappil of een glaasje alcohol drinken voordat ze naar bed gaan. Omdat ze weten dat ze daarmee beter kunnen slapen.

  Dit zijn beide geen natuurlijke manieren om je slaap te verbeteren en het kan je slaap juist alleen maar gaan verminderen. Het is een korte termijn oplossing. Een slaapmasker kan bijdragen op een natuurlijke manier om beter te slapen, net zoals bijvoorbeeld een verzwaarde deken.
 • Het verhoogt je immuniteit. Uit onderzoek is ook gebleken dat slaap bijdraagt aan het stimuleren van je immuniteit. De studie toonde aan dat mensen met minder slaap een verminderde immuniteit hadden. Het is dus belangrijk om genoeg en goed te slapen en dat zal dus bijdragen aan een hogere immuniteit (2).
 • Een beschermend masker zoals een slaapmasker kan helpen bij droge ogen. Door het verwarmen of koelen van je huis kun je last krijgen van droge ogen. Luchtreinigers of luchtbevochtigers kunnen hierbij ook helpen.

  Dit zijn echter duurdere aankopen. Een goedkopere oplossing is een slaapmasker. Dat biedt en beschermend effect voor je ogen gedurende je slaap.
 • Zijden slaapmaskers kunnen helpen bij een gezonde huid. De vouwen die je in je gezicht krijgt door het slapen op een kussensloop, kunnen uiteindelijk leiden tot rimpels. Een zijden slaapmasker heeft een anti-aging effect en kan bijdragen aan een gezondere huid.
 • Een slaapmasker is goedkoper dan verduisterende gordijnen of rolluiken. Met verduisterende gordijnen of rolluiken kun je hetzelfde effect creëren als met een slaapmasker.

  De kosten voor aanschaf en installatie liggen vele malen hoger dan de aanschaf van een slaapmasker. Een slaapmasker is dus een simpele en goedkope oplossing voor het slapen in het donker.

Is een slaapmasker gevaarlijk?

Een slaapmasker is in principe niet gevaarlijk. Slaapmaskers helpen op een natuurlijke manier om beter te slapen. Wel is het belangrijk dat je het masker op de juiste manier draagt en dat het niet te strak zit. Het moet comfortabel zitten.

Ook is het belangrijk dat je een slaapmasker draagt van een natuurlijke en ademende stof. Dan is een slaapmasker dus niet slecht voor je ogen of voor je wimpers. Voor mensen met allergieën is het van belang dat het masker wasbaar is in de wasmachine.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een slaapmasker?

Een goed slaapmasker is dus heel belangrijk voor het bevorderen van je nachtrust. Hoe zoek je nu voor jou een goed slaapmasker? Bij aankoop van een masker kun je op de volgende dingen letten.

 • Het materiaal. Zorg ervoor dat je een masker kiest dat gemaakt is van natuurlijk en ademend materiaal. Dat is het beste voor je huid. Een zijden masker kan ook erg fijn zijn voor je gezicht omdat er geen vouwen in je gezicht zullen ontstaan.

  Of je nu kiest voor zijden of niet, het belangrijkste is dat de stof zacht aanvoelt en dus natuurlijk is. En controleer altijd of dat het slaapmasker wel 100% licht blokkerend is. Daar doe je het natuurlijk voor.
 • De vorm. Oogmaskers zijn speciaal ontworpen om de contouren van je gezicht juist te omlijnen. Voor de ene persoon is een 3D masker fijn voor een ander juist niet. Bepaal wat voor jou het fijnste zal zijn.  
 • Is het oogmasker verzwaard of niet? Ga voor jezelf na of je een verzwaard oogmasker wilt of juist niet. Bekijk ook eens de reviews van andere over een slaapmasker.
 • Is de hoes wasbaar in de wasmachine? Controleer voor aankoop of dat de hoes van het oogmasker wasbaar is in de wasmachine of niet.
 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2887188/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8621064/

Dit is het einde van deze blog en dit was alles wat we met je wilde delen over een slaapmasker. Kijk voor een betere nachtrust ook eens de andere artikelen.

Plaats een reactie