3 keer de beste tongdrums

Een tongdrum is een steeds populairder instrument. Het is een bijzonder instrument en creëert bijzondere tonen die veel positieve invloeden hebben op ons. Een tongdrum is een goed instap instrument wanneer je kennis wilt maken met een tongdrum of handpan. Ontdek in deze blog de beste tongdrum van dit moment!

Top 3 tongdrums

Er zijn verschillende tongdrums verkrijgbaar. In deze alinea zijn de beste weergegeven. De producten worden beoordeeld op kwaliteit, de voor-en nadelen van het product, het productieproces, de prijs en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1: BrellaVio Tongdrum

Deze tongdrum van BrellaVio creëert mooie vibrerende klanken. Je kunt eenvoudig van start door middel van het Nederlandstalig lesboek wat je erbij krijgt. Hij is eenvoudig te bespelen door de nummers die op de tongen zijn verwerkt.

De tongdrum heeft De onderkant is voorzien van antislip wat ervoor zorgt dat hij goed blijft staan. Het instrument wordt geleverd met een opberghoes, stokjes, vingertips en het lesboek. Ook verkrijgbaar in de kleur paars.

2: Holvar Tongdrum

De tongdrum van Holvar is extra groot (25 cm) en heeft 11 tonen. Door de grootte zijn de tonen langer en galmen ze dieper. Met deze 11 tonen is het perfect om te leren spelen op hoger amateurniveau.

Het instrument is gemaakt van roestvrijstaal en heeft de hoogste kwaliteit qua afwerking. Hij wordt geleverd met stokjes, vingersticks, luxe beschermtas en een muziekboekje.

3: Autura tongdrum

Met deze Autura tongdrum kun je 13 tonen spelen in C Majeur. Het instrument is met de handgemaakt van titaniumstaal en legeringen om zuivere en professionele klanken te creëren. Hij heeft een afmeting van 30 cm.

Na productie krijgt het instrument een strenge kwaliteitskeuring. Door middel van de snelgids en de labelstickers kun je snel starten met spelen. Eenvoudig mee te nemen door middel van de grootte en de tas die je erbij krijgt.

Wat is een tongdrum?

Een tongdrum, ook wel een hank drum genoemd, is een uniek en fascinerend muziekinstrument dat mensen vaak gebruiken bij meditatie en ontspanning. Het instrument is vaak gemaakt van staal en bestaat uit een serie tongen van verschillende grootten die op een kleine ronde cilinder zijn bevestigd.

Het bespelen van een tongdrum is eenvoudig en iedereen kan het leren. Elke tong produceert een unieke toon, variërend van diep en resonerend tot helder en zingend.

Tongdrums worden vaak gebruikt in meditatie en yoga-oefeningen, omdat de klanken van het instrument rustgevend zijn en een harmonieuze resonantie creëren in de omgeving. Ook wordt het vaak gebruikt in muziektherapie en stress-reductie programma’s, omdat het helpt bij het ontspannen van de geest en het verminderen van angst en spanning.

Een tongdrum is een ongewoon en bijzonder instrument dat een unieke klank toevoegt aan elk muziekgenre. Het is een geweldig instrument voor muziekliefhebbers of therapeuten die op zoek zijn naar een nieuwe manier om te ontspannen of om muziek te maken.

Tongdrum

Tongdrum of handpan

Vaak halen mensen een tongdrum en handpan door elkaar. Ze lijken ook op elkaar maar verschillen wel degelijk. Een tongdrum heeft een ronde cilinder met tongen die op de bovenkant zijn bevestigd. Een handpan bestaat uit 2 metalen schijven die aan elkaar zijn gelijmd.

Ook qua klanken verschillen ze, een tongdrum heeft vaak een helder en resonerend geluid waar een handpan een warme en gedempte klank heeft. Een handpan wordt geheel met de hand gemaakt en heeft een lang en intensief productieproces wat er voor zorgt dat elke handpan uniek is. Ontdek hier meer over de handpan en bekijk beste handpan.  

Hoe werkt een tongdrum?

Een tongdrum werkt door het aanslaan van de tongen met (meestal) een stokje. Elke tong heeft een unieke toonhoogte en grootte. Wanneer ze worden aangeslagen, trillen ze en produceren ze een geluid. De grootte en de dikte van de tongen bepalen de toonhoogte van het geluid dat wordt geproduceerd.

De tongen van een tongdrum zijn bevestigd op een ronde cilinder, die meestal van staal is gemaakt. De cilinder is bedekt met een dunne laag van een ander materiaal, zoals hout of rubber, om het geluid te dempen.

De tongen kunnen worden aangeslagen met de vingers of met een stokje. De meeste mensen gebruiken stokjes met een rubberen of siliconen bol.

Er zijn verschillende manieren om een tongdrum te bespelen, zoals het slaan van de tongen in een ritmische patroon of het spelen van melodieën door de tongen op verschillende toonhoogtes aan te slaan.

Voordelen van een tongdrum

Er zijn veel voordelen van het bespelen van een drum, namelijk:

Het zorgt voor ontspanning

De klanken van een tongdrum zijn rustgevend en meditatief, waardoor het instrument ideaal is voor yoga-oefeningen en meditatie. Maar ook wanneer je rust in je hoofd en/of lijf wilt creëren.

Stressvermindering door een tongdrum

De klanken van een drum kunnen helpen bij het verminderen van angst en spanning, waardoor het een populair instrument is in muziektherapie en stressreductie programma’s.

Tongdrum is gemakkelijk te leren

Het bespelen van een tongdrum is eenvoudig en iedereen kan het leren, zonder veel ervaring of training. Op youtube zijn verschillende videos te vinden waar je eenvoudig een tongdrum kunt leren bespelen.

Verscheidenheid aan toonhoogtes met een tongdrum

De tongen van een tongdrum zijn van verschillende grootten, waardoor het instrument een breed scala aan toonhoogtes produceert.

Creativiteit met een tongdrum

Een tongdrum is een geweldig instrument om creatief mee te zijn, het stelt muzikanten in staat om unieke klanken en ritmes te creëren.

Begeleiding of solo-instrument

Een tongdrum kan worden gebruikt als een begeleidend instrument in een band of als een solo-instrument, gezien zijn aanpassingsvermogen aan diverse muziekstijlen en de verscheidenheid aan tonen die gerealiseerd kunnen worden.

Lichtgewicht van een tongdrum

Tongdrums zijn vaak klein en licht van gewicht, wat het gemakkelijk maakt om ze mee te nemen naar optredens of lessen. Dat is een groot verschil met een handpan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zo’n drum?

Het is speciaal om een tongdrum te kopen. Wanneer je dit gaat doen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, namelijk:

 • Grootte en toonhoogte
  Tongdrums zijn verkrijgbaar in verschillende maten en toonhoogtes. Bedenk welke grootte van de tongdrum het beste bij jou past. De toonhoogtes verschillen in de stijl muziek die je kunt creëren met de drum.  
 • Materiaal
  Tongdrums zijn vaak gemaakt van staal, maar er zijn ook tongdrums verkrijgbaar van hout of andere materialen. Elk materiaal geeft een andere klank, dus overweeg welk materiaal het beste bij jouw muzikale voorkeur past.
 • Constructie
  Kijk of de tongdrum stevig en goed gebouwd is, zodat het instrument duurzaam is en een goede klank produceert.
 • Merk
  Er zijn verschillende merken van tongdrums verkrijgbaar, sommige merken zijn bekend om hun hoge kwaliteit en goede reputatie.
 • Accessoires
  Sommige tongdrums bevatten accessoires in een pakket, zoals stokjes. Bedenk of je deze accessoires nodig hebt en of ze dit bij de drum leveren. Anders moet je ze wellicht apart bestellen.
 • Prijs
  Tongdrums zijn verkrijgbaar in een breed scala qua prijs. Bedenk welk budget je hebt en welke kwaliteiten je het belangrijkst vindt voor jouw drum. Zo vind je de meest passende drum voor jou.
 • Garantie of retoucheringsbeleid
  Kijk of de tongdrum een garantie heeft en hoelang. En daarnaast of de verkoper een goed retourbeleid heeft, mocht hij toch niet helemaal naar wens zijn.

Dit is het einde van de blog en alles wat we wilde delen over dit instrument. Naast een tongdrum zijn ook klankschalen en handpannen een fijn instrument voor bij meditatie, therapie of yoga. Ontdek nog meer ontspannende producten in de yoga categorie.

1 gedachte over “3 keer de beste tongdrums”

Plaats een reactie