Top 3 anti snurk clip

Snurken blijft een lastig onderwerp. Het kan de nachtrust enorm verstoren. Struggel jij ook zo met snurken? Er zijn meerdere oplossingen die je kunt proberen. Onder andere een anti snurk clip. Daarnaast bijvoorbeeld ook een anti snurk kussen voor zijslapers. Bekijk in deze blog de 3 beste anti snurk clips van dit moment.

De beste anti snurk clips

In deze alinea zijn de beste anti snurk clips weergegeven. De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

Wat is een anti snurk clip?

Een anti snurk clip wordt ook wel een neusklem genoemd. Dit is een klein speciaal ontwikkeld product dat je in je neus plaatst om snurken te voorkomen. De anti snurk clip houdt de neus open waardoor het makkelijker wordt om adem te halen tijdens het slapen.

De neusklem is comfortabel om te dragen en je merkt er niets van als je slaapt. Omdat je makkelijker kunt ademen zal het snurk afnemen.

Het is afhankelijk wat bij jou het snurken veroorzaakt. Zo kan het zijn dat je meerdere producten moet uitproberen voordat je weet wat bij jou werkt. Het is persoonlijk of de neusklem bij jou werkt of niet. Dit geldt vrijwel voor alle anti snurk producten.

Een neusklem is verkrijgbaar met magnetisch element of zonder. Het magnetisch element zorgt ervoor dat de klem goed op zijn plek blijft zitten.

De clips zonder magnetisch element zorgen met name voor de aanvoer van meer zuurstof. De clip opent de neusgaten en zorgt voor een soepelere ademhaling. Daarnaast zeggen ze dat de magneten een holistische werking hebben.

Hoe gebruik je een neusklem?

Je kunt de clip eenvoudig in je neusgaten brengen door hem rustig naar voren te duwen tot hij niet meer verder kan. Het onderste deel van de clip zit dan tegen je neus aan. Net zoals op de afbeelding hieronder.

anti snurk clip met magneet

Wat zijn de voordelen van een anti snurk clip?

Een neusklem is niet duur dus is zeker het proberen waard.

De voordelen van anti snurk clips zijn onder andere het verbeteren van je slaapkwaliteit en het verminderen van snurken. Als je anti snurk clip goed past, wordt je ademhaling ook makkelijker waardoor je minder vaak hoeft te worden gestoord door snurken.

Doordat de neusgaten dan wijder open blijven staan krijgen je hersenen ook meer zuurstof. Je hersenen kunnen hierdoor je slaap optimaal benutten.

Doordat jij of je partner minder snurkt slapen jullie beter. Een betere nachtrust zorgt ervoor dat je je in de ochtend en gedurende de dag fitter voelt. Ook zal minder snurken en een betere slaap zorgen voor minder frustraties en irritaties.

Waar let je op bij het kopen van een anti snurk clip?

Je zou het niet verwachten bij zo’n klein product maar er zijn een aantal aspecten waar je op moet letten voordat je een anti snurk clip koopt, namelijk:

 • Magnetisch element of niet
  Kies je voor een anti snurk clip met magneet of juist niet. De anti snurk clips met magneet staan erom bekend dat ze beter in de neus blijven zitten. De andere varianten kunnen sneller uitvallen.

  Dit is vooral aan jezelf om te proberen wat je hierin fijn vindt.  
 • Snurk clip in pakket
  Er zijn verschillende anti snurk pakketjes verkrijgbaar. In deze pakketjes zitten vaak meerdere producten die kunnen helpen bij het snurken. Zo zit er vaak een anti snurkbeugel, oordopjes en een clip in.

  Vind je het handig om meteen meerdere producten te proberen? Dan is een pakket ideaal! Wil je liever eerst alleen de anti snurk clip proberen? Of heb je de rest al geprobeerd? Dan kun je deze beter los kopen.

Alternatieven om snurken op te lossen

Snurken wordt in veel gevallen veroorzaakt door het niet op de juiste manier adem kunnen halen door je neus en of mond. Dit maakt dan een snurk geluid. Snurken kan vele oorzaken hebben, een grote oorzaak is vaak de levensstijl.

Een gezonde levensstijl heeft een positieve werking op het snurk gedrag.

Om snurken op te lossen zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Verbeter je levensstijl. Zorg ervoor dat je gezond eet, niet rookt en geen alcohol drinkt. Daarbij is het ook van belang dat je voldoende beweegt.

 • De slaaphouding heeft invloed op het snurkgedrag. Rugslapers snurken over het algemeen meer. Probeer daarom ook op je zij te slapen en maak dan gebruik van een anti snurk kussen zijslaper.
 • De anti snurk beugel. Deze beugel zorgt ervoor dat de luchtwegen vrij worden gemaakt waardoor je vrij kunt ademen. Een anti snurk beugel kan zeer goed als aanvulling gebruikt worden op de anti snurk clip.
 • Het gebruiken van anti snurk oordoppen. Dit is natuurlijk voor degene die last heeft van het geluid van snurken. Voor je partner zijn anti snurk oordoppen echt een uitvinding. Bekijk hier de beste anti snurk oordoppen

Mochten al deze middelen niet werken dan zou je een anti snurk therapie kunnen volgen. Raadpleeg altijd eerst een arts.

Dit is het einde van de blog en alles wat we met je wilde delen over een anti snurk clip. Kun jij wel een betere nachtrust bekijken? Kijk dan ook eens naar het beste slaapmasker.

Plaats een reactie