Het beste voetmassage apparaat met water

Voeten hebben veel te verduren. Ze dragen je hele lichaamsgewicht, we lopen en rennen er mee. Het is goed om ze daarom extra aandacht te geven. Doe dat met een voetmassage apparaat met water en geniet van een eerlijke relaxte massage aan je voeten. Zo ontspan je ook nog.

Ben je op zoek naar een voetmassage apparaat met water? In deze blog hebben we de 5 beste voetmassage apparaten met water voor je op een rij gezet. Ontdek ze hier!

De beste voetenbaden

Er zijn veel verschillende voetenbaden verkrijgbaar. In deze blog zijn de beste voetenbaden weergegeven.

De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen.

Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden. Zie hieronder de beste elektrische voetenbaden.

€69,95
out of stock
Bol.com
€79,99
out of stock
Bol.com
€59,95
out of stock
Bol.com
€19,99
op voorraad
Bol.com
€21,50
out of stock
Bol.com

Top 5 voetenbaden van 2023

Hierboven zijn de beste voetenbaden weergegeven. Hopelijk heb je al een voor jou geschikt voetenbad kunnen vinden. Mocht dat niet zo zijn, bekijk dan eens onze top 5.

1. Elektrisch voetenbad van Lifeproducts met automatische massagefunctie. Hij bevat 3 verschillende massagestanden en een bubeljet functie.

Het water warmt snel op en kan tot 48°C verwarmd worden. Het voetenbad beschikt over een eelt verwijderaar. Het is mogelijk om (epsom) zout en etherische oliën te gebruiken in dit badje.

2. Een XXL voetenbad. Dit voetenbad van Calmenta heeft een inhoud van 12 liter en heeft automatisch roterende massagerollers, een bruiswerking, een timer, en verschillende massageprogramma’s.

Het water kan verwarmd worden tot 48°C. Dit is een super delux voetenbad. De massagerollers bereiken acupunctuurpunten. Het badje wordt geleverd met opberghoes.

3. Dit elektrisch voetenbad van Qualitá beschikt over 4 draaiende shiatsu massagerollers wat zorgt voor een heerlijke massage. Het stimuleert acupunctuurpunten.

Het badje is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk leeg te laten. Het voetenbad heeft een inhoud van 14 liter, hij beschikt over infraroodlicht en is te bedienen met een afstandsbediening.

4. Dit voetmassage badje van Sanbo is opvouwbaar en daardoor eenvoudig op te bergen. Het water kan verwarmd worden tot 49 graden.

Het badje beschikt over 8 Shiatsu rollers, 3 bubbelstanden, 3 warmtestanden en een eelt verwijderaar.

5. Dit XXL voetmassage bad beschikt over een 10 Tai Chi rollers, een bubbelfunctie, een temperatuurregelaar van 36 tot 48 graden en infrarood.

Er kan tot 12 liter water in het bad en heeft een zeer handige waterafvoer. Het badje wordt geleverd met een potje magnesium.

Niet elektrische voetenbaden

Er zijn ook niet elektrische voetenbaden. Dit zijn als het waren teiltjes waar je zelf warm water en bijvoorbeeld zout in kunt doen. Hier heb je geen stopcontact voor nodig en deze zijn eenvoudig in gebruik. Maar ze beschikken niet over massage opties. Zie hieronder goede opties voor niet elektrische voetenbaden.

Wat is een voetmassage apparaat met water?

Een voetmassage apparaat met water wordt ook wel een voetenbad of voetenkuuroord genoemd.  Een voetmassage apparaat met water is een badje met water. Het apparaat (het badje) zorgt voor bubbels en/of trillende bewegingen zodat je voeten worden gemasseerd.

Voetmassage apparaten met water zijn vrijwel allemaal voorzien van verschillende massagestanden en -programma’s. Zo kun je ervoor kiezen om alleen je voeten te laten masseren maar sommige kunnen ook je benen masseren. Dat zijn dan hogere voetenbaden, waar ook je benen in het water zitten.

Het doel van een voetenkuuroord is dus lekker ontspannen en je voeten verzorgen. Het gebruik van warm water in een voetenbad maakt de massage minder intens, waardoor het ideaal is voor mensen die niet van stevige massages houden.

Een voetmassage apparaat met water is ook prettig voor mensen met gevoelige voeten. Een voetenbad dat je voeten masseert werkt ontspannend en kan helpen bij pijn in je voeten.

Wat kun je toevoegen in een voetenbad?

Er zijn een aantal veel gebruikte producten die kunnen worden toegevoegd in een voetenbad, dat zijn onder andere:

 • Magnesium
 • Zeezout
 • Gemberolie
 • Ethersiche oliën

Dit zijn allemaal goede ingrediënten die je kunt toevoegen aan een voetenbad. Let wel even op of dit geschikt is voor het voetenbad dat jij gebruikt. Het doel van een voetenkuuroord is om de voeten te ontspannen en eventuele spierpijn te verminderen.

Magnesium wordt vaak gebruikt omdat het helpt om de spieren te ontspannen. Gemberolie kan helpen bij het reduceren van ontstekingen en het verminderen van pijn. Zeezout bevat mineralen die goed zijn voor de huid en het helpt ook bij het ontspannen van de spieren.

Als je last hebt van spierpijn, is het nemen van een voetenbad met een of meer van deze ingrediënten een goede manier om verlichting te krijgen.

De voordelen van een voetenbad

Het regelmatig gebruiken van een voetenbad kan veel voordelen bieden. Je neemt de tijd om voor jezelf te zorgen en even te ontspannen. Met behulp van een voetenbad heeft dat een aantal voordelen.

Je kunt de werking van het voetenbad ook nog beïnvloeden door de producten die je gebruikt in het badje. Zo werkt magnesium extra goed voor je spieren bijvoorbeeld. In het algemeen zijn dit de voordelen van een voetenbad:

 • Het helpt tegen voetenkramp
 • Het helpt bij chronisch kouden voeten
 • Het verwarmt het lichaam
 • Maakt het in slaap vallen gemakkelijker
 • Werkt ondersteunend voor organen in je buik
 • Werkt tegen verkoudheid
 • Het laat je ontspannen

Hoe gebruik je een voetmassage apparaat met water?

De voetmassage apparaten met water zijn eenvoudig te gebruiken. Vul eerst het badje met water. De meeste apparaten bevatten een kabel die je in het stopcontact moet steken. Nadat je het badje hebt gevuld met water, stop je de stekker in het stopcontact.

Je kunt eventueel nog wat badzout, magnesium, een etherische olie of een andere badolie toevoegen. Stop dan je voeten in het badje en kies vervolgens het massageprogramma of de opties die je wilt.

Hoelang je het beste het voetenbad kunt gebruiken kun je zelf bepalen. De ene persoon vindt het fijn om lang in het warme water te zitten, de ander vindt een korte tijd fijner. Zorg er in ieder geval voor dat het water niet te warm is. Lauwwarm water is het beste.

Als je lang in warm water zit wordt je huid week en vatbaarder voor infecties. Daarom wordt aangeraden om een voetenbadje van maximaal 10 minuten te nemen. In die 10 minuten heb je kunnen genieten van een heerlijke voetmassage.

niet elektrisch voetenbad

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetmassage apparaat met water?

Wanneer je een voetenbadje wilt kopen zijn er een aantal punten belangrijk om rekening mee te houden, namelijk:

 • Het type massage van het voetenbadje. Er is een verschil in de type massages die de apparaten uitvoeren. Het ene apparaat heeft meer opties dan de andere. Hoe meer mogelijkheden, hoe beter.

  Zo kun je de massage afstemmen op jouw behoeftes. Kies het type dat bij jouw wensen past.
 • De temperatuur van het voetenbad. Welke temperatuur vind je fijn? Er is een verschil tussen de badjes welke temperatuur ze kunnen bereiken.

  Kijk voor aankoop ook altijd of dat je de temperatuur zelf kunt instellen. Zo weet je zeker dat je de voor jou fijnste temperatuur hebt.
 • De grootte van het badje. Wil je alleen je voeten masseren of ook je benen? Dat bepaald namelijk of je een kleiner of groter voetenkuuroord nodig hebt.

  Daarnaast is het ook belangrijk om bij het kopen van een voetenbadje te kijken naar de afmeting en je schoenmaat. Er staat altijd bij vermeld of het badje geschikt is voor kleine of grote voeten.
 • Of er ook opzetstukken bij worden geleverd. Opzetstukken voor een voetenbadje zorgen voor nog extra mogelijkheden in een massage.

  De opzetstukken kunnen extra ontspanning bieden doordat ze nog extra of op een andere manier kunnen masseren.
 • Kunnen alle producten worden toegevoegd die je wilt toevoegen? Controleer of het geschikt is om bijvoorbeeld magnesium of zout toe te voegen?

  Of wil je liever olie toevoegen controleer dan of dat mogelijk is. Niet alle apparaten zijn namelijk geschikt voor al deze producten.
 • Of het apparaat op batterijen werkt of niet. Dit is handig als je geen stopcontact in de buurt hebt, maar wel een voetmassage wilt. Een andere optie is een niet elektrisch voetenbadje.
 • De prijs. Voetmassage apparaten met water zijn er in verschillende prijsklassen, dus kies het apparaat dat bij jouw budget past.

Een voetmassage apparaat met water is dus een ontspannend en gezond apparaat waarmee je je voeten kunt masseren en goed kunt verzorgen.

Houd bij het kopen van een voetenbad rekening met bovenstaande punten, zo kun je het apparaat optimaal gebruiken en genieten van een fijne voetmassage! Kies uit onze beste voetenbaden de beste voor jou!

Dit was het einde van deze blog en was alles wat we met je wilde delen over voetmassage apparaten met water. Wil je ook eens oriënteren naar andere (voet) massage apparaten? Bekijk dan eens de blogs: voetmassage apparaat met infrarood of de door ons samengestelde top 5 beste voetmassage apparaten. En ontdek de beste producten!

2 gedachten over “Het beste voetmassage apparaat met water”

Plaats een reactie