Ontdek de beste kersenpitkussens

Wanneer je last hebt van buik-, rug-, nek- of spierpijn kan een kersenpitkussen erg fijn zijn om te gebruiken. De warmte in het kussen biedt namelijk verlichting voor de pijn die je voelt. In de winter is het ook heerlijk om de kersenpit te gebruiken om op te warmen. Lekker ’s avonds als je op de bank zit, een warm kersenpitkussen tegen je aan voor je naar bed gaat.

De beste U-vormige kersenpitkussens

U-vormige pittenkussens zijn specifiek gemaakt voor je nek. De vorm van het kussen maakt het gemakkelijk de pittenzak in je nek te leggen. De warmte van de pittenzak zorgt meteen voor verlichting. Deze kussens noemen ze ook wel pittenzak nek of pittenkussens nek.

Deze comfortabele pittenzak nek kan in de magnetron verwarmd worden en zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld door de verschillende componenten.

De pittenzak heeft een zachte fluwelen hoes waardoor hij lekker zacht aanvoelt. De pittenzak is gevuld met tarwe en 1% lavendel wat zorgt voor een heerlijke zachte & ontspannen geur. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Treets Hittepit Kersenpitkussen is een 100% natuurlijk product. De pittenzak is gevuld met kersenpitten. De buitenkant heeft een isolerende werking die ervoor zorgt dat de warmte lang vast gehouden wordt. Deze pittenzak is gemakkelijk op te warmen in de magnetron.

Handgemaakt warmtekussen gevuld met lijnzaad! Lijnzaad heeft een fijnere structuur wat zorgt voor een zachter effect wanneer je het kussen gebruikt. De pittenzak is gevuld met graan en is een 100% natuurlijk product.

Een U-vormige nekwarmer (pittenzak nek) van Warmies. Zeer goede prijs kwaliteit. De nekwarmer is heerlijk zacht door de gevoerde buitenkant en heeft een heerlijke lavendel geur. Gemakkelijk in gebruik. Ook te gebruiken voor koude behandelingen.

De beste vierkante en rechthoekige kersenpitkussens

Dit traditionele vierkante kersenpitkussen is makkelijk te gebruiken voor je rug, buik of voeten. De pittenzak is gevuld met kersenpitten en gemakkelijk te verwarmen in de magnetron.

Dit is een pittenzak met graan. Deze lange pittenzak is namelijk gevuld met tarwe. De pittenzak is vrijwel geurloos. Daarnaast is het fijne van deze kersenpit dat de hoes wasbaar is. Een heerlijk lange pittenzak die je voor veel toepassingen kunt gebruiken.

Hele leuke warmtekussens in knuffelvorm

Deze knuffels worden warmte knuffels genoemd. Deze knuffels zijn gevuld met granen en bevatten soms nog een speciale toegevoegde lavendel geur. Ze zijn echt superleuk, ook voor kindjes. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en blijven lang warm.


Wat is een kersenpitkussen?

Een kersenpitkussen (ook wel een hittepit of pittenzak genoemd) is een zak of kussen gevuld met kersenpitten. Kersenpitten hebben een isolerende werking waardoor ze de warmte heel lang vast kunnen houden. Zelfs wanneer de zak/het kussen is afgekoeld blijven de pitten nog warmte afgeven. Je kunt daarom lekker languit op de bank gaan liggen en lang gebruik maken van het kersenpitkussen zonder dat je deze weer snel opnieuw moet verwarmen.

Een kersenpitkussen wordt wel vaker vergeleken met een zitzak. Je kunt het kussen of de zak zelf nog wat vormgeven door de pitten in het kussen te verschuiven. Zo kun je hem precies neerleggen hoe jij het fijn vindt. Dat is ook het grote verschil met een kruik, een kruik heeft de vorm van de kruik zoals hij is. Die kun je niet makkelijk dubbelvouwen of dikker maken op een bepaald punt. Een ander verschil met een kruik is dat bij een kersenpitkussen geen water te pas komt. Het kersenpitkussen kun je gemakkelijk verwarmen in de magnetron en is binnen no-time klaar. Juist doordat de kersenpit droog blijft, houdt hij lang warmte vast. Het pittenkussen voor in je nek zorgt voor de hele avond warme spieren in je nek.

Hoe werkt een kersenpitkussen?

Een kersenpitkussen is ervoor gemaakt om te verwarmen. Dit kan gemakkelijk in de magnetron waardoor je er totaal geen werk mee hebt. Op de verpakking staat precies vermeld hoelang en op welke watt je dit het beste kunt doen. Wanneer hij op de juiste manier is opgewarmd, blijft een kersenpit gemiddeld zeker een uur warm.

Een kersenpitkussen is dus erg fijn om te gebruiken bij buikpijn, nekpijn of spierpijn omdat dit de pijn in je lichaam iets kan verzachten door de lange warmte die wordt vrijgegeven uit het kussen. Ook tijdens de menstruatie periode is een pitten kussen heel fijn om te gebruiken. Een vierkant pitten kussen kun je tegen je rug aanleggen en gebruiken in een stoel of op de bank als kussen.

Een pittenkussen nek is een U vorminge pittenzak speciaal ontwikkeld om gemakkelijk in je nek te leggen.

Wist je ook dat je een kersenpit in de vriezer kunt stoppen? En kunt gebruiken als alternatief voor een ice-pack? Naast dat je de kersenpit kunt verwarmen kun je hem dus ook koud gebruiken. Ideaal!

kersenpitkussen

Typen kersenpitkussens

Er zijn verschillende vormen van de kersenpitten te verkrijgen.

  • Pittenkussen nek, dit is een U-vormige pittenzak die speciaal gebruikt kan worden voor je nek. Je kunt hem om je nek heen leggen waardoor je spieren zullen ontspannen door de warmte die wordt vrijgegeven.
  • Kersenpit vierkant, lekker voor op je buik of tegen je rug. Of tegen je voeten, wanneer je koude voeten hebt.
  • Langwerpig kersenpitkussen. Het voordeel van dit type pittenzak is dat je hem overal voor kunt gebruiken. Het vormt zich gemakkelijk naar het lichaam en je kunt hem dus gebruiken voor je nek maar ook voor op je buik bijvoorbeeld. Je kunt hem ook gebruiken in bed bij je voeteneinde, om je voeten lekker op te warmen.

Er zijn een aantal kersenpitkussens verkrijgbaar met een geur. Sommige mensen vinden de geur van de kersenpitten storend. Daarom is er bij een aantal pittenzakken bijvoorbeeld een lavendelgeur toegevoegd.   

Alternatief voor een kersenpitkussen

Een superleuk alternatief voor een kersenpitkussen zijn de kussens van warmies. De beste warmies zijn hierboven weergegeven. Deze warmte knuffels kunnen in de magnetron verwarmd worden. Ze blijven 1,5 tot 2 uur warm en zien er heel schattig uit. Je kunt er lekker mee knuffelen, dat is toch gezelliger dan met een kersenpit kussen. Een goed alternatief voor een kersenpitkussen dus. Ben je op zoek naar een alternatief niet in de vorm van een kussen? Dan zijn een elektrische kruik of elektrische deken een goed idee.

Een elektrische kruik is eenvoudig in gebruik en voelen lekker zacht aan. Deze kruiken zijn hermetisch afgesloten waardoor ze niet kunnen lekken. Je hoeft ze ook niet bij te vullen, ideaal dus.

Elektrische dekens worden veel gebruikt in bed, zodat je je bed kunt verwarmen voordat je gaat slapen. Maar er zijn ook verschillende elektrische dekens voor op de bank. Deze kun je om je heen slaan waardoor je lekker kunt opwarmen.

Een kersenpittenzak wassen

Je kunt eenvoudig je kersenpitkussen schoonmaken. Het is wel zo fris om dit af en toe te doen, zeker wanneer je hem veel gebruikt. Let op niet alle pittenzakken kunnen gewassen worden! Wat je het beste kunt doen wanneer je een pittenzak hebt met een hoes die wasbaar is:

  • Leg de kersenpittenzak in een bak met water. Laat het zeker een half uurtje liggen zodat de pitten genoeg water absorberen.
  • Was de kersenpittenzak in de wasmachine op 30 graden, zonder wasmiddel of wasverzachter. Tip; gebruik een wasnetje om de pittenzak in te doen, mocht er toch een scheurtje ontstaan dat liggen niet alle pitten in de wasmachine.
  • Leg de kersenpitten zak na de wasbeurt op een droge handdoek. Deze zal dan het eerste vocht al opnemen. Het duurt even voor de kersenpitten zak weer helemaal droog is. Om het te versnellen kun je hem ook met handdoek op de verwarming leggen.
  • En schoon is hij weer!

Dit was het einde van deze blog. Hopelijk heb je nu alle informatie die je zocht over een kersenpitkussen. Ben je op zoek naar nog meer warmte? Of ben je benieuwd naar hoe je warmte meer kunt opnemen in je beauty routines. Neem dan eens een kijkje bij een heat cap of een douchefilter kan ook een heerlijke warme behandeling geven.

5 gedachten over “Ontdek de beste kersenpitkussens”

Plaats een reactie