Top 5 massage olie verwarmers; voor een next level massage

Breng je massage naar een hoger niveau door warme massageolie te gebruiken. De warmte van de massageolie biedt extra ontspanning tijdens de massage. Wanneer je massageolie wilt verwarmen voor tijdens een massage is een massage olie verwarmer de perfect uitkomst. Daarmee wordt het ultieme relax gevoel gecreëerd. Ontdek in deze blog de top 5 beste massage olie verwarmers van dit moment!

De beste massage olie verwarmers

Er zijn veel verschillende massage olie verwarmers verkrijgbaar. In deze alinea zijn de beste massage olie verwarmers weergegeven.

De producten worden beoordeeld op kwaliteit, de voor-en nadelen van het product, de prijs en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1. Deze elektrische massage olie verwarmer is een professioneel apparaat. Hij is eenvoudig in gebruik en na 10-20 minuten is de olie klaar om te gebruiken. Deze verwarmer wordt geleverd met 2 dispensers van 250 ml.

2. Elektrische massage olie verwarmer met een mooi design van hout. De verwarmer is te gebruiken voor massageolie, crème of bodylotion en wordt na bestelling binnen 1 dag verzonden.

3. De massage olie warmer van Love & Light heeft een mooie houten look. Wanneer de olie op temperatuur is zal een lampje gaan branden. Hij behoudt een constante temperatuur. En wordt geleverd met een dispenser van 300 ml. Warmt binnen enkele minuten op.  

4. Elektrische massage olie verwarmer voor 3 dispensers van 250 ml (die worden meegeleverd). Zeer geschikt om te gebruiken in een salon. De verwarmer beschikt over een knop om de temperatuur te regelen.

5. Deze massage olie verwarmer met dispenser beschikt over een aan en uit knopje. De verwarmer heeft een stijlvolle kleur. De verwarmer zal automatisch uitgaan wanneer de olie de juiste temperatuur heeft bereikt. De olie warmt snel op, ongeveer in 20 minuten.  

Wat is een massage olie verwarmer?

Een massage olie verwarmer is zoals de naam al zegt een apparaat dat massage olie verwarmt. Het apparaat verwarmt de massageolie tot een goede temperatuur, wat essentieel is voor een goede massage ervaring.

Een massageolie verwarmer is speciaal ontworpen om massageolie op een goede manier te verwarmen zodat de olie van goede kwaliteit blijft. Massage olie verwarmers zijn voorzien van een thermostaat die zorgt dat de olie warm wordt.

Deze thermostaat zorgt er ook voor dat de olie de juiste temperatuur kan behouden. De apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en prijsklassen.

massage olie verwarmer

Verschillende manieren om massageolie te verwarmen

Massageolie kun je op verschillende manieren verwarmen. De meest voorkomende manier is door het in een pot te doen en het dan in een waterbad te zetten. Andere manieren om massageolie te verwarmen, zijn in de magnetron of dus met een massageolie verwarmer.

Wanneer je massageolie wilt verwarmen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de olie niet te heet wordt.

Hoe werkt een massage olie verwarmer dan?

Het grote voordeel van een massage olie verwarmer is dat de temperatuur van de olie altijd goed zal zijn. De olie zal nooit te warm worden doordat het apparaat uitschakelt bij een bepaalde temperatuur. Deze apparaten zijn specifiek afgesteld op wat de temperatuur van de olie zou moeten zijn voor de fijnste massages.

Massageolie verwarmers werken door middel van het verwarmen van de massageolie met behulp van elektriciteit. Massageolie verwarmers zijn voorzien van een thermostaat, waarmee de massageolie verwarmt wordt en waarmee je deze op de juiste temperatuur kan houden.

Deze apparaten zijn meestal voorzien van een aan/uitknop en een indicatielampje, zodat je weet wanneer de massageolie klaar is om gebruikt te worden. Bij de meeste verwarmers gaat het lampje branden wanneer de olie op temperatuur is en daarna gaat de thermostaat uit. De olie zal dan nog op temperatuur blijven.

opgewarmde massage olie

De voordelen van een massage olie verwarmer

Er zijn een aantal belangrijke voordelen, namelijk:

 • De olie zal nooit te warm worden
 • Je kunt de olie eenvoudig opwarmen, je hoeft alleen het apparaat aan te zetten
 • De olie zal constant warm blijven en niet snel afkoelen
 • Vrijwel alle verwarmers worden geleverd met bijpassende dispenser, met de dispenser is het eenvoudig om de olie te doseren en zal je niet snel knoeien
 • Het gebruiken van warme massageolie geeft een extra ontspannen gevoel tijdens je massage

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage olie verwarmer?

Om te zorgen dat je de massageolie kan gebruiken met een fijne temperatuur is het dus handig om een massageolie verwarmer aan te schaffen. Bij het kopen van dit apparaat zijn er een aantal aspecten waar je op kunt letten, namelijk:

 • De temperatuur tot waar het apparaat verwarmt
  De temperatuur is waarschijnlijk het belangrijkste punt om op te letten bij het kopen van een olie verwarmer. Als de massageolie te koud is, kan dit ongemakkelijk aanvoelen en als de massageolie te warm is, kan dit pijn veroorzaken.

  Daarbij is het ook nog goed om te kijken naar of de massage olie verwarmer automatisch uit gaat wanneer hij de gewenste temperatuur bereikt heeft. Dit voorkomt dat je massageolie verbrand en is dus essentieel voor een goede massagesessie. Een olie verwarmer met een thermostaat is dus ideaal.
 • Beschikt het apparaat over een aan en uit knop
  Het is goed om te kijken naar hoe het apparaat precies werkt. Kun je het apparaat met een aan en uit knop in- en uitschakelen? Of hoef je het apparaat alleen maar in het stopcontact te steken. Er zijn ook apparaten met een temperatuur knop.
 • De stijl van de verwarmer
  Is de verwarmer gemaakt van roestvrijstaal of aluminium? Dit zijn materialen die lang mee gaan en gemakkelijk schoon te maken zijn. Dat is belangrijk om het hygiënisch te houden. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de verwarmer mooi staat bij de rest van je inrichting van de ruimte.
 • De grootte van het apparaat
  Er zijn verschillende varianten massage olie verwarmers verkrijgbaar. De ene is geschikt voor dispensers van 250 ml en de andere voor dispensers van 300 ml. Er zijn ook apparaten verkrijgbaar waar meerdere dispensers tegelijkertijd verwarmt kunnen worden. Bekijk wat voor jou het handigste is.
 • De prijs
  De prijs is natuurlijk ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. Een massageolie verwarmer hoeft echter niet duur te zijn om goed te werken. Kies gewoon een massageolie verwarmer die voldoet aan bovenstaande punten en je bent goed voorbereid voor een heerlijke massage!

Wanneer je geen gebruik wilt maken van een olie verwarmer

Wanneer je geen gebruik wilt maken van een massageolie verwarmer zijn er nog een aantal andere opties om massage olie te verwarmen. Deze opties zijn minder gebruiksvriendelijk dan een massage olie verwarmer maar zou je ook zeker kunnen gebruiken.

 • Maak gebruik van een oliebrander met waxinelichtje
  Een goedkopere optie voor de olie verwarmer is de oliebrander met waxinelichtje. Bij deze manier van verwarmen moet je de olie wel telkens in de gaten houden. Je weet natuurlijk niet hoe warm de massageolie is.

  Het is lastig de temperatuur te reguleren, ook wanneer je later tijdens een massage nog meer massageolie nodig hebt. Dan kan het zijn dat de olie te warm is. Controleer altijd eerst de temperatuur voor gebruik wanneer je deze manier van verwarmen toepast.
 • Stop het flesje massageolie in een mok met water
  Dit is een heel eenvoudige manier om massageolie te verwarmen. Dit is alleen mogelijk wanneer je gebruik maakt van een klein massageolie flesje. Neem een grote mok met heet water en laat het flesje ongeveer opwarmen voor 5 tot 10 minuten.
 • Verwarm de olie in de magnetron
  Het is mogelijk om de massageolie in de magnetron te verwarmen. Echter hierbij is het lastig om de temperatuur van de olie te meten en te reguleren. Het kan zijn dat het flesje ook warmer aanvoelt dan de olie zelf. De massageolie zal afkoelen tijdens de massage omdat je deze niet continu verwarmd.

Zo zie je dat er verschillende mogelijkheden zijn om massageolie te verwarmen. Deze zijn echter minder praktisch en geven niet hetzelfde resultaat als met een massageolie verwarmer. Mocht je toch besluiten geen massageolie verwarmer aan te willen schaffen dan zijn er dus wel nog altijd opties!

Dit is het einde van deze blog en alles wat we met je wilde delen over een massage olie verwarmer. Bekijk voor meer producten die je tijdens je massage kunt gebruiken bij de massage categorie. Daar vind je onder andere de beste spijkerkussens of het beste voetmassage apparaat met water.

Plaats een reactie