Hoofdhuid massage borstel: de 6 beste

Een hoofdhuid massage borstel is een handige tool met tal van voordelen. Creëer ontspanning en stimuleer de haargroei tegelijkertijd. Deze borstel doet wonderen. In deze blog ontdek je de beste hoofdhuid massage borstel van dit moment.

De beste hoofdhuid massage borstels

Wat is een hoofdhuid massage borstel?

Een massage borstel voor de hoofdhuid is een handige tool voor zowel mannen als vrouwen. De borstel is ontworpen voor het gemakkelijk masseren van je hoofdhuid, zonder dat je haren hierdoor in de knoop raken.

De borstels hebben vaak puntige uiteindes die zorgen voor een goede bloedsomloop van de hoofdhuid. Hierdoor worden er voedingsstoffen en zuurstof naar de haarfollikels geleid, waardoor de groei van de haarfollikels wordt gestimuleerd. Ook helpt een goede massage met het afvoeren van gifstoffen en kan het ontspannen werken.

hoofdhuid borstel

Hoe werkt een ‘m?

Hoofdhuid massageborstels zijn anders dan normale haarborstels. De massage borstels bevatten namelijk een ronde kop met een puntig uiteinde, waardoor je gemakkelijk ronde bewegingen kunt maken en daarmee zorgt voor een zachte stimulatie van de hoofdhuid.

Door de ronde vorm van de kam zorg je ervoor dat de haren niet in de knoop raken. Hierdoor zijn de massage borstels anders dan normale borstels. Ook bevatten de borstels een handig handvat, waardoor je een goede grip hebt tijdens het borstelen en je een goede druk kunt uitoefenen op de hoofdhuid.

Je kunt de massageborstel het best gebruiken in combinatie met shampoo of bij het aanbrengen van een haarmasker of een crèmespoeling.

Hoe gebruik je een zo’n borstel?

Een massage borstel hoofdhuid is zeer eenvoudig te gebruiken, zowel voor mensen met lang haar als voor mensen met kort haar. Een hoofdhuid massage borstel kun je het beste gebruiken onder de douche.

Gebruik de borstel bijvoorbeeld in combinatie met shampoo. Door voorzichtig cirkelvormige bewegingen te maken met de massage borstel zorg je voor een goede hoofdhuid massage.

Met een hoofdhuid massage borstel dien je een gematigde druk uit te oefenen op de hoofdhuid en een wrijvende beweging te maken naar een kant. Let hierbij op dat je niet te veel druk uitoefent. Hierdoor kan de hoofdhuid beschadigd of geïrriteerd raken. Zorg ervoor dat de massage ongeveer 5 tot 10 minuten duurt.

Na het gebruik van deze borstel zou je ook nog een heat cap kunnen gebruiken wanneer je de condition voor je haar beter wilt laten werken. Deze heat cap zet je op na het aanbrengen van de conditioner en laat deze een tijdje zitten. Daarna spoel je je haar uit. De heat cap zorgt voor een betere werking van de conditioner door de warmte.

hoofdhuid massage borstel tijdens shampoo

Voordelen van een massage borstel voor de hoofdhuid

Het gebruik van een massage borstel voor de hoofdhuid heeft meerdere voordelen. Zo zorg je met een massage borstel hoofdhuid gemakkelijk voor het stimuleren van de haargroei, het verwijderen van dode huidcellen, het verminderen van roos en voor het verminderen van stress. Hieronder zie je de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Stimuleren van de bloedsomloop en haargroei
  Een hoofdhuid massage zorgt voor meer bloedtoevoer, wat zorgt voor meer zuurstof en nutriënten. Ook zorgt de massage voor meer flexibiliteit in de huidpapillen, waardoor de haren meer ruimte krijgen en meer kans krijgen om dikker te worden.

 • Verwijderen van dode huidcellen
  Een massage borstel hoofdhuid is een uitstekende tool voor het verwijderen van dode huidcellen en overmatige talgproductie. Door het verwijderen van dode huidcellen krijgen je haarfollikels daarnaast meer ruimte en meer kans om te groeien.

 • Verminderen van roos
  Een massageborstel voor de hoofdhuid kan bijdragen aan het verminderen van roos. Hierdoor hoef je geen anti-roos shampoos meer te gebruiken en zorg je voor een gezonde, schilfervrije hoofdhuid.

 • Ontspanning
  Naast dat een massage borstel hoofdhuid goed is voor de bloedsomloop en voor een algemeen gezonde hoofdhuid, is het masseren van je hoofdhuid ook een ontspannende ervaring dat stress kan helpen verminderen. Zo is een hoofdhuidmassage ideaal voor in de douche of in bad, en zorg je daarmee voor een heerlijk relax momentje.

Waar moet je zoal op letten bij aankoop van een hoofdhuid massage borstel?

Er zijn heel veel verschillende massage borstels verkrijgbaar voor een goede hoofdhuid massage. Het vinden van een geschikte massage borstel hoofdhuid kan daarom een lastige opgave zijn.

Bekijk voordat je een massage borstel koopt naar verschillende eigenschappen die voor jou van belang kunnen zijn. Bekijk bijvoorbeeld naar het type handvat, het materiaal en kijk of de borstel waterdicht is.

Wij hebben boven in dit artikel de beste borstels al voor je op een rijtje gezet. Let bij aankoop van een massage borstel op de volgende aspecten. Dan vind je de beste hoofdhuid massage borstel voor jou!

 • Handvat
  Massageborstels zijn verkrijgbaar met verschillende type handvaten. De meest voorkomende type handvaten zijn de knop handvaten en de band handvaten. Het voordeel van een knop handvat is dat met deze borstels vaak meer druk uitgeoefend kan worden.

  De band handvaten liggen vaak gemakkelijker in de hand, waardoor je de borstel minder gemakkelijk laat vallen tijdens het borstelen.
 • Materiaal
  Uiteraard is het materiaal van de borstel een belangrijke eigenschap. Bekijk of de borstel gemaakt is van duurzaam materiaal dat een lange levensduur heeft. Zo zijn er tal van modellen die gemaakt zijn van goedkoop plastic en die hierdoor snel slijten.

  Kies voor een kwalitatieve materiaalsoort, zoals siliconen of bamboe, waarmee je een goede druk kunt uitoefenen zonder dat de uiteindes breken of snel slijten.
 • Waterdichtheid
  Indien je de borstel onder de douche wilt gebruiken is het belangrijk om te kijken of de borstel goed waterdicht is. Over het algemeen zijn de meeste borstels waterbestendig, echter dien je hier altijd goed naar te kijken.

 • Verschillende koppen
  Bekijk met wat voor type kop de borstel geleverd wordt en of de massage borstel eventueel extra koppen bevat. Hierdoor kun je meerdere soorten massages uitproberen en kijken welke het meest voor jouw huidtype geschikt is.

  Bekijk of de uiteindes van de kop niet te scherp zijn. Indien de uiteindes te scherp zijn kun je de hoofdhuid namelijk beschadigen.

Dit is het einde van deze blog over hoofdmassage borstels. Kun je nog wel wat ontspanning gebruiken door middel van een massage? Bekijk dan ook eens de andere blogs met massage apparaten zoals het beste nekmassage apparaat, voetmassage apparaat of een infrarood massagegordel.

Plaats een reactie