De beste kledingstomer voor op reis

Heb jij ook zo’n hekel aan gekreukte kleding op reis? Met een kledingstomer die je kunt meenemen is dat verleden tijd! Er zijn hele goede kledingstomers verkrijgbaar die je makkelijk mee kunt nemen. Ontdek in deze blog de beste kledingstomer voor op reis.

De top 5 beste kledingstomers voor op reis

Er zijn veel verschillende kledingstomers verkrijgbaar. In deze alinea zijn de beste kledingstomers voor op reis weergegeven. De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1.De reisstomer No. 2 van Steamery heeft een heel mooi design. Het waterreservoir is geschikt voor 100 ml en is eenvoudig te vullen. De stomer warmt binnen 20 seconde op en weegt slechts 580 gram.

Het vermogen van de stomer is 1500W. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

2. Dit luxe reis stoomapparaat heeft een compact design waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Het apparaat warmt binnen 25 seconde op en heeft een extra lang snoer.

Het anti drip systeem zorgt ervoor dat er zowel horizontaal als verticaal geen water uit de stomer loopt. De buitenkant blijft koel tijdens gebruik. Hij wordt geleverd met borstels, maatbeker en een opbergzakje.

3. Deze mooie luxe kledingstomer van L.O.B. Goods is binnen 25 seconde opgewarmd. Hij heeft een compact formaat en een extra lang snoer voor comfortabel gebruik.

Hij is horizontaal als verticaal te gebruiken. De stomer wordt geleverd met een borstel, reistas, maatbeker en 2 opzetstukken.

4. De krachtige stomer van Attic heeft een prachtig zwart design. Hij is binnen 20 seconde opgewarmd, heeft een waterreservoir van 120 ml en doodt bacteriën en verfrist je kleding.

Het model van de stomer is compact, ergonomisch en lichtgewicht. Hij beschikt over een nano-polymeer filter die leidingwater filtert. Dat zorgt voor een lange levensduur van het apparaat.

5. Deze handstomer voor kleding heeft een ergonomisch design waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken. Je kunt hem instellen op 3 standen. Na 15 seconde is hij al klaar voor gebruik.

De stomer is 100% spatvrij en veilig te gebruiken. Je kunt tot wel 20 minuten stomen met 1 vol waterreservoir. Hij is geschikt om te gebruiken voor alle soorten stoffen en textiel.

Wat is een kledingstomer?

Een kledingstomer is een kleine, draagbare stomer die je kunt gebruiken om kreukvrije kleding snel te stomen. Het wordt vaak gebruikt voor kleding zoals blazers, blouses en kledingstukken die kreukels krijgen door het plooien.

Dankzij de kledingstomer kun je kleren onmiddellijk kreukvrij maken en hoef je niet meer te strijken met een strijkijzer. De stomer is namelijk een variant op het strijkijzer.

Een kledingstomer voor op reis is letterlijk een stomer die eenvoudig is mee te nemen. Een kleidingstomer voor op reis is dé uitvinding! Lekker makkelijk en snel even je kleding kleurvrij maken.

Of je nu op vakantie gaat of weggaat voor een business trip, jouw kleren zijn altijd kreukvrij met behulp van de kledingstomer. Zo loop je er toch netjes bij en heb je niet te veel gedoe. Want daar heb je natuurlijk helemaal geen tijd voor tijdens je trip.

beste kledingstomer voor op reis

Hoe werkt een kledingstomer?

Kledingstomers produceren krachtige stoom in plaats van zoals bij een strijkijzer, heet metalen platen, om kreukels weg te krijgen. De krachtige stoom verwarmt de kleding en maakt kreukels glad met geen schade aan de stof.

Bij het kiezen van een kledingstomer, kun je kiezen uit verschillende vermogens, variërend van 1200 watt tot 2200 watt en meer. Hoe krachtiger de kledingstomer is, hoe korter de tijd om kleding kreukvrij te krijgen.

Waarom kiezen we steeds vaker voor een stomer?

Kledingstomers zijn klein, licht en gemakkelijk te vervoeren, waardoor ze ideaal zijn om mee op reis te nemen. Ze kunnen kreukvrije kleding binnen enkele seconden produceren. Bovendien kunnen ze worden gebruikt op kwetsbare stoffen zoals kasjmier, zijde of wol, waardoor het eenvoudiger is kleding kreukvrij te krijgen zonder schade aan de stof.

Daarnaast kunnen sommige kledingstomers ook worden gebruikt als dampers, waardoor je kleding geurvrij kunt krijgen, zelfs zonder het te wassen.

Wanneer je een stomer meeneemt op vakantie ben je ook minder afhankelijk van het hotel. Niet alle hotels of verblijfplaatsen hebben een strijkservice of een strijkbout op de kamer. Zo ben je met een handstomer dus altijd verzekerd van kreukvrije kleding.

reis stoomapparaat

Wat zijn de voordelen van een kledingstomer voor op reis?

Een kledingstomer in het algemeen heeft veel voordelen. Een kledingstomer voor op reis is natuurlijk ideaal om mee te nemen. Zie hieronder de belangrijkste voordelen:

 • Je krijgt kleding snel kreukvrij. In een mum van tijd heb jij weer kreukvrije kleding.

 • Je creëert geen schade aan de stof van het kledingstuk. De stoom die van de stomer op de kleding komt beschadigd de kleding niet. Een stomer is dus veel veiliger voor je kleding om te gebruiken dan een strijkijzer.

 • Het is minder werk dan met een strijkijzer. Een strijkijzer moet opwarmen, je moet hem in het stopcontact steken en je moet de strijkplank klaarzetten. Dat is allemaal veel meer werk dan wanneer je alleen de kledingstomer laat opwarmen.

 • Geef je kleding een opfrisbeurt. Ook met het stoomapparaat kun je kleding weer net wat frisser krijgen. De stoom blaast frisheid in de kleding. En je hoeft je kleding daarvoor niet te wassen.
 • Eenvoudig mee te nemen omdat de reis varianten een kleine kledingstomer zijn. Het is ideaal om in je koffer mee te nemen op reis.
 • Je kunt je niet verbranden. Omdat een kledingstomer geen keramische of metalen plaat heeft maar de stoom door middel van een straal uitblaast is de kans op verbranden nihil.
voordelen van kledingstomer

Kun je een reis stoom apparaat gebruiker in elk land?

In principe mag je een reis stomer in je koffer overal mee naar toe nemen. Er zijn op dit moment dat wij weten geen regels over het meenemen van dit apparaat.

Wat wel belangrijk is om over na te denken is dat ze in meerdere landen buiten Europa andere stopcontacten hebben.

Controleer of het stekker type van het reis stoomapparaat overeenkomt met het stekker type in het land waar je het wilt gebruiken. Als er een verschil is, kun je een geschikte reisstekker of een universele adapter aanschaffen om het apparaat aan te sluiten op de lokale stopcontacten.  

Waar let je op bij het kopen van een kledingstomer?

Wanneer je een kledingstomer voor op reis gaat kopen zijn er een aantal punten waar je op kunt letten, namelijk:

 • De grootte
  Hoe groot wil je dat de stomer is? Omdat je hem mee wilt nemen is het handig om een niet al te groot formaat te kopen. Kijk voordat je er eentje wilt kopen bij de specificaties naar de afmetingen van het product.

 • Opvouwbaar
  Is de stomer opvouwbaar of niet? Verschillende stomers zijn opvouwbaar, wat het nog makkelijker maakt om het apparaat mee te nemen. Zo neemt het minder plek in beslag in je koffer.  

 • De grootte van het waterreservoir
  Vaak zijn de kledingstomers voor op reis een kleine variant onder de stomers. Dat betekent ook dat er minder water in het reservoir kan en de stomer voor een minder lange tijd gebruikt kan worden.

  Controleer bij het kopen van de stomer hoe groot het reservoir is of hoe lang de stomer achter elkaar gebruikt kan worden. Meestal gebruik je de stomer op reis maar voor een paar kledingstukken. Of gebruik je hem zelfs elke keer op nieuw en dus niet voor meerdere kledingstukken achter elkaar.
 • Het vermogen
  Het vermogen bepaalt hoe hard de stomer kan werken. Hoe meer vermogen hoe sneller kreukels uit je kleding zijn. Bij minder vermogen kan het wat langer duren.

  Wil je dikkere katoenen kleding stomen? Dan is het echt van belang dat je kiest voor een stomer met veel vermogen. Anders is het lastig om de kreukels eruit te krijgen.  

Wanneer je precies weet wat je belangrijk vindt aan het apparaat, vind je de beste kledingstomer voor op reis. Lees voor het gebruik altijd de handleiding zodat je de kledingstomer op reis goed kunt gebruiken.

Hoe houd je een stomer voor kleding schoon?

Om een stomer voor kleding schoon te houden en goed te blijven onderhouden kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Ontkalken
  Als je stoomapparaat gebruikmaakt van water, kan er na verloop van tijd kalkaanslag ontstaan. Kijk in de handleiding van het apparaat om het wordt aangeraden om te ontkalken. Meestal wordt dan aanbevolen om een water en azijn te gebruiken om de kalkaanslag te verwijderen.
 • Maak de buitenkant schoon
  Gebruik een zacht, vochtig doekje om de buitenkant van de stomer af te nemen, Gebruik hierbij geen schurende schoonmaakmiddelen want dat kan de afwerking van de stomer beschadigen.
 • Maak het waterreservoir schoon
  Wanneer je een kleding stomer gebruikt met een waterreservoir, maak deze dan schoon. Spoel de binnenkant om met water en maak de buitenkant schoon met een doekje.

  In de handleiding wordt vaak aangegeven of je deze kunt schoonmaken met water en bijvoorbeeld azijn.

Dit is alles wat we met je wilde delen over de beste kledingstomers voor op reis. Kleding stomen is niet de allerleukste bezigheid vinden wij. Maar wel super om mooi de deur uit te gaan in gestreken kleding! Kijk ook eens voor andere warmte producten die je mee kunt nemen op reis, zoals deze heatcaps. Zo weet je zeker dat je haar op vakantie goed zit!

Plaats een reactie