De beste kledingstomer voor op reis

Vind je het ook irritant om op vakantie te zijn en telkens verkreukelende kleding aan te moeten? Je hebt vaak niet de beschikking tot strijkbout. Een kledingstomer kan dan een uitkomst zijn!

De top 3 beste kledingstomers voor op reis

Er zijn veel verschillende kledingstomers verkrijgbaar. In deze alinea zijn de beste kledingstomers voor op reis weergegeven. De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1: Steamery reis kledingstomer

De reisstomer No. 2 van Steamery heeft een heel mooi design. Het waterreservoir is geschikt voor 100 ml en is eenvoudig te vullen. De stomer warmt binnen 20 seconde op en weegt slechts 580 gram.

Het vermogen van de stomer is 1500W. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

2: Luxe kledingstomer

Dit luxe reis stoomapparaat heeft een compact design waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Het apparaat warmt binnen 25 seconde op en heeft een extra lang snoer.

Het anti drip systeem zorgt ervoor dat er zowel horizontaal als verticaal geen water uit de stomer loopt. De buitenkant blijft koel tijdens gebruik. Hij wordt geleverd met borstels, maatbeker en een opbergzakje.

3: kledingstomer van L.O.B. Goods

Deze mooie luxe kledingstomer van L.O.B. Goods is binnen 25 seconde opgewarmd. Hij heeft een compact formaat en een extra lang snoer voor comfortabel gebruik.

Hij is horizontaal als verticaal te gebruiken. De stomer wordt geleverd met een borstel, reistas, maatbeker en 2 opzetstukken.

Wat is een kledingstomer?

Een kledingstomer is een kleine, draagbare stomer die je kunt gebruiken om kreukvrije kleding snel te stomen. Het wordt vaak gebruikt voor kleding zoals blazers, blouses en kledingstukken die kreukels krijgen door het plooien.

Dankzij de kledingstomer kun je kleren onmiddellijk kreukvrij maken en hoef je niet meer te strijken met een strijkijzer. De stomer is namelijk een variant op het strijkijzer.

Een kledingstomer voor op reis is letterlijk een stomer die eenvoudig is mee te nemen. Een kleidingstomer voor op reis is dé uitvinding! Lekker makkelijk en snel even je kleding kleurvrij maken.

beste kledingstomer voor op reis

Wat zijn de voordelen van een kledingstomer voor op reis?

Een kledingstomer in het algemeen heeft veel voordelen. Een kledingstomer voor op reis is natuurlijk ideaal om mee te nemen. Zie hieronder de belangrijkste voordelen:

 • Je krijgt kleding snel kreukvrij. In een mum van tijd heb jij weer kreukvrije kleding.

 • Je creëert geen schade aan de stof van het kledingstuk. De stoom die van de stomer op de kleding komt beschadigd de kleding niet. Een stomer is dus veel veiliger voor je kleding om te gebruiken dan een strijkijzer.

 • Het is minder werk dan met een strijkijzer. Een strijkijzer moet opwarmen, je moet hem in het stopcontact steken en je moet de strijkplank klaarzetten. Dat is allemaal veel meer werk dan wanneer je alleen de kledingstomer laat opwarmen.

 • Geef je kleding een opfrisbeurt. Ook met het stoomapparaat kun je kleding weer net wat frisser krijgen. De stoom blaast frisheid in de kleding. En je hoeft je kleding daarvoor niet te wassen.
 • Eenvoudig mee te nemen omdat de reis varianten een kleine kledingstomer zijn. Het is ideaal om in je koffer mee te nemen op reis.
 • Je kunt je niet verbranden. Omdat een kledingstomer geen keramische of metalen plaat heeft maar de stoom door middel van een straal uitblaast is de kans op verbranden nihil.
voordelen van kledingstomer

Kun je een reis stoom apparaat gebruiker in elk land?

In principe mag je een reis stomer in je koffer overal mee naar toe nemen. Er zijn op dit moment dat wij weten geen regels over het meenemen van dit apparaat.

Controleer of het stekker type van het reis stoomapparaat overeenkomt met het stekker type in het land waar je het wilt gebruiken. Als er een verschil is, kun je een geschikte reisstekker of een universele adapter aanschaffen om het apparaat aan te sluiten op de lokale stopcontacten.  

Waar let je op bij het kopen van een kledingstomer?

Wanneer je een kledingstomer voor op reis gaat kopen zijn er een aantal punten waar je op kunt letten, namelijk:

 • De grootte
  Hoe groot wil je dat de stomer is? Omdat je hem mee wilt nemen is het handig om een niet al te groot formaat te kopen. Kijk voordat je er eentje wilt kopen bij de specificaties naar de afmetingen van het product.

 • Opvouwbaar
  Is de stomer opvouwbaar of niet? Verschillende stomers zijn opvouwbaar, wat het nog makkelijker maakt om het apparaat mee te nemen. Zo neemt het minder plek in beslag in je koffer.  

 • De grootte van het waterreservoir
  Vaak zijn de kledingstomers voor op reis een kleine variant onder de stomers. Dat betekent ook dat er minder water in het reservoir kan en de stomer voor een minder lange tijd gebruikt kan worden.
 • Het vermogen
  Het vermogen bepaalt hoe hard de stomer kan werken. Hoe meer vermogen hoe sneller kreukels uit je kleding zijn. Bij minder vermogen kan het wat langer duren.

Hoe houd je een stomer voor kleding schoon?

Om een stomer voor kleding schoon te houden en goed te blijven onderhouden kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Ontkalken
  Als je stoomapparaat gebruikmaakt van water, kan er na verloop van tijd kalkaanslag ontstaan. Kijk in de handleiding van het apparaat om het wordt aangeraden om te ontkalken. Meestal wordt dan aanbevolen om een water en azijn te gebruiken om de kalkaanslag te verwijderen.
 • Maak de buitenkant schoon
  Gebruik een zacht, vochtig doekje om de buitenkant van de stomer af te nemen, Gebruik hierbij geen schurende schoonmaakmiddelen want dat kan de afwerking van de stomer beschadigen.
 • Maak het waterreservoir schoon
  Wanneer je een kleding stomer gebruikt met een waterreservoir, maak deze dan schoon. Spoel de binnenkant om met water en maak de buitenkant schoon met een doekje.

Dit is alles wat we met je wilde delen over de beste kledingstomers voor op reis. Kleding stomen is niet de allerleukste bezigheid vinden wij. Maar wel super om mooi de deur uit te gaan in gestreken kleding! Kijk ook eens voor andere warmte producten die je mee kunt nemen op reis, zoals deze heatcaps. Zo weet je zeker dat je haar op vakantie goed zit!

Benieuwd naar de beste draadloze aroma diffuser op accu?

Plaats een reactie