Triggerpoint massagebal: de beste voor jou

Een triggerpoint massagebal is dé manier om je spieren te versoepelen. Deze bal zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker uit je lichaam worden afgevoerd en dat spieren ontspannen. Ontdek in deze blog de beste triggerpoint massageballen van dit moment!

Massagerr triggerpoint massagebal

De duo massagebal van Massagerr is een triggerpoint bal die een ergonomische vorm heeft waardoor dit een bijzonder product is. Deze massagebal is van een hoogwaardige kwaliteit, robuust, gemakkelijk in gebruik en voorzien van een vibrerende functie.

Wat wij ideaal vinden aan deze massagebal is dat hij vibreert, wat het voor jezelf erg gemakkelijk maakt om je spieren te masseren. Veel andere massageballen hebben geen vibratie.

Het oplaadpunt in de bal is wat lastig te vinden, dit komt omdat de bal waterproof gemaakt is. Daardoor is het punt niet zichtbaar. Wanneer je met het pinnetje van de oplader op het oplaadpunt zit merk je dat je wat naar beneden kunt drukken. Je kunt daar doorheen drukken dan komt het oplaadpinnetje in het oplaadstuk.

Wanneer de massagebal eenmaal is opgeladen kan hij lang mee, tot wel 5 sessies van 10 minuten. Hij is dan draadloos te gebruiken waardoor je zelf kunt bepalen waar je hem gebruikt. Door de vorm en het gewicht is hij ook ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld naar de sportschool of op reis.

Doordat de massagebal 4 verschillende trilniveaus heeft is het mogelijk om zelf de intensiteit te bepalen. De kracht van de trillingen is sterk, zelfs op de eerste stand geeft de bal veel fractie. De bal geeft direct verlichting in je spieren, hij is ook erg fijn om te gebruiken wanneer je veel zit.

Wij vonden hem erg fijn om voor je rug te gebruiken omdat de massagebal zich als het ware om de spieren vormt, perfect rondom je ruggenwervel. Ook voor je voeten is het top want je kunt ze beide tegelijkertijd behandelen. Daarnaast is hij goed te gebruiken voor je kuiten, armen en nek.

Massagerr heeft ook nog een andere massagebal, deze is vrij vergelijkbaar. Dit is een ronde massagebal en heeft aan andere vorm dan de duo bal. Deze is wat kleiner en makkelijk te gebruiken onder als massagebal voor 1 voet bijvoorbeeld.

Niet vibrerende triggerpoint massageballen

Wat is een triggerpoint massagebal?

Een triggerpoint massagebal is een kleine bal die je gebruikt voor triggerpoints. Ze noemen het ook wel vaker een massagebal roller. Het gebruik van een triggerpoint bal wordt toegepast om de verkramping in een spier weg te halen en de spierfunctie te laten herstellen.

De massagebal zorgt ervoor dat de massage tot diep in de weefsels doordringt. Het gebruiken van de triggerpoint bal noemen ze ook wel triggerpoint therapie.

Een tirggerpoint massagebal kan op verschillende manieren worden gebruikt om triggerpoints te verwijderen; met kneden, drukken en draaien. Door de bal op de triggerpoints te zetten kun je afvalstoffen en spanning loslaten.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een spierknoop. Een spierknoop is eigenlijk een hele lokale verkramping in een spier. Het gevolg hiervan is dat de doorbloeding en de zuurstoftoevoer minder goed is waardoor er een pijnlijke plek kan ontstaan.

Een triggerpoint kan ontstaan door overbelasting. De triggerpoints kunnen pijnlijk of heel gevoelig aanvoelen. Dit is geen prettig gevoel en daarom is het gebruik van een triggerpoint bal een goed hulpmiddel.

Hoe werkt een triggerpoint massagebal?

De triggerpoint massagebal helpt om triggerpoints te verlichten door druk te geven aan de spier waar het triggerpoint zit. Door een triggerpoint massagebal te gebruiken, kun je snel en effectief triggerpoints verlichten zonder veel moeite.

Je gebruikt de bal door er druk op uit te oefenen met je hand of voet. Wanneer je de triggerpoint bal op triggerpoints plaatst, kun je gemakkelijk het triggerpoint verlichten.

Met de reguliere triggerpoint massageballen moet je zelf de beweging maken. Je voelt waar de pijnlijke plek zit en zet de massagebal er dan op.

Door druk te geven, beweegt de bal over de plek heen. De spikkels of effecten die op de bal zitten zorgen ervoor dat tot diep in de spier een effect gecreëerd kan worden. 

De triggerpoint massagebal wordt vaak gebruikt voor spierpijn en triggerpoints in de nek, schouders, rug, armen, benen en voeten.

Voordelen van een triggerpoint massagebal

 • Het toepassen van triggerpoint therapie met de massagebal is een effectieve manier om triggerpoints te verminderen. Dat zorgt voor pijnverlichting en een lekkerder gevoel in je spieren.
 • De bal zorgt ervoor dat je heel specifiek een plek kunt behandelen. Ook is de massagebal heel goed te gebruiken onder je voeten. Door met je voet over de massagebal te rollen masseer je als het ware de spieren in je voeten.

  De triggerpoint massagebal is een goed alternatief voor het gebruik van foamrollers. Met een bal kun je vaak nog meer plaatselijk te werk gaan dan met een foamroller. Massagerollers zijn vaak een stuk groter en daarom handig om te gebruiken voor grotere oppervlakken.
 • Door gebruik te maken van de massagebal wordt de doorbloeding en de zuurstoftoevoer in je spieren verbeterd. Dit zorgt ervoor dat gifstoffen en afvalstoffen beter worden afgevoerd uit je lichaam.
 • De massagebal roller zorgt voor ontspanning en kan een lekker zen gevoel geven. Het is dus niet zo dat ja altijd last moet hebben van kramp of stijfheid in je spieren om te genieten van een massagebal.

  De bal kun je ook heel goed gebruiken om lekker te ontspannen en zacht je lichaam te masseren.
 • Omdat het een kleine bal is, is hij ook makkelijk mee te nemen tijdens reizen of naar de sportschool.

Voor wie is de triggerpoint massagebal geschikt?

De triggerpoint massagebal is een fijn hulpmiddel voor mensen die last hebben van triggerpoints en spierpijn. De bal wordt veelgebruikt voor verkrampte spieren in nek, schouders, rug of voet.

Een triggerpoint massagebal is daarnaast zeer geschikt voor beginnende sporters. Wanneer je net begint met sporten kan je lichaam gevoelig zijn. Spierpijn is over het algemeen niet fijn. Dit kun je verminderen door je spieren te masseren na het sporten. En dat kun je eenvoudig doen met een massagebal na het sporten.

Ook voor actieve sporters is het een handig hulpmiddel om spieren soepeler en flexibeler te maken. Een massagebal kan helpen om spanning los te laten en spieren soepeler te laten voelen. Dit zorgt voor een betere flexibiliteit.

Verder is een triggerpoint bal ook geschikt voor mensen met een kantoorbaan. Mensen die een groot gedeelte van de dag zitten kunnen last krijgen van stijve spieren. Werk je veel achter je laptop of computer? Dan zal je dit snel kunnen merken in je nek en schouders.

De kramp of stijfheid in je lichaam kan ervoor zorgen dat je de verkeerde zithouding aanneemt wat uiteindelijk weer klachten verergerd. Spierknopen en kramp kun je verminderen met een triggerpoint massagebal. Het is een fijne manier om spanning los te laten.

Waar let je op bij het kopen van zo’n bal?

Triggerpoint massageballen komen in verschillende varianten, dus je kunt zeker een massagebalroller vinden die precies bij jouw behoeften past. Wanneer je een triggerpoint massagebal wilt kopen zijn er een aantal punten waar je op kunt letten, namelijk:

 • Het materiaal
  Er zit veel verschil in het materiaal waarvan massageballen zijn gemaakt. Dat zorgt er ook voor dat ze anders aanvoelen.

  Sommige triggerpoint ballen zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Zoals ook de duo massagebal van Massager deze is gemaakt van 100% gerecycled Aluminium.
 • Het formaat
  Er zijn verschillende varianten van massageballen verkrijgbaar. Het formaat en de vorm kan anders zijn. Wil je graag een kleine massagebal? Of juist een duo bal?
 • Vibrerende werking
  Een vibrerende werking kan een extra optie zijn op een massagebal. Dit geeft extra fractie in de spieren. Ga voor jezelf na of je dit fijn vindt of niet. Wij vinden dit zeker een pluspunt.
 • Glad oppervlak of juist met spikes
  Met de spikes kun je goed op de triggerpoints richten en komen tot diep in de spiergroep. Maar ook massageballen met een glad oppervlak werken goed.

Dit is het einde van deze blog over een massagebal roller. Kijk ook eens naar overige massageapparaten voor een relaxt en ontspannen gevoel.

Plaats een reactie