De beste elektrische fleece dekens

Energie besparen maar er toch warmpjes bij zitten? Dan is de elektrische fleece deken een echte must. Een heerlijk zachte deken die fijne warmte afgeeft. Deze fleece dekens kun je makkelijk om je heen slaan en heerlijk gebruiken op de bank of in bed. Ontdek in deze blog de 8 beste elektrische fleece dekens van 2022!

De top 7 beste elektrische fleece dekens

Er zijn veel elektrische fleece dekens verkrijgbaar. In deze alinea zijn de beste elektrische dekens weergegeven. De producten worden beoordeeld op prijs, kwaliteit, de voor-en nadelen van het product en de reviews van andere mensen. Op basis van die criteria zijn wij ervan overtuigd de beste producten voor jou te vinden.

1. Deze Distinq elektrische deken beschikt over wel 9 warmtestanden en een automatische uitschakeling. De deken is heerlijk zacht en warm. Het formaat van de deken is 160 x 120 cm en hij is wasbaar in de wasmachine.

2. De elektrische fleece boven deken van Nuvoo is 160×120 cm. De deken is gemaakt van een ademende flanellen stof en beschikt over 3 warmtestanden en een automatische uitschakeling.

3. Deze elektrische deken van Inventum is gemaakt van een super zachte fleecestof. De deken beschikt over maar liefst 9 warmtestanden en is 180 x 130 cm groot. De deken is wasbaar in de wasmachine. Je krijgt op deze deken 5 jaar garantie.

4. Deze flanellen elektrische deken (160×120) heeft maar liefst 9 warmtestanden en 12 timerstanden. De deken heeft een turbostand waardoor die snel opwarmt. Hij is waterdicht en is wasbaar in de wasmachine.

5. Deze elektrische deken van LIfeGoods heeft 3 warmtestanden en een timer, hij schakelt na 180 minuten automatisch uit. De deken heeft de afmetingen 160 x 120 cm en hij heeft een zachte flanellen stof.

6. Deze Distinq elektrische deken is 180×160 cm, lekker groot. Hij beschikt over wel 9 warmtestanden, een automatische uitschakeling en is heerlijk fluweel zacht.

7. Dit is een heerlijke XXL-warmte deken (200×150 cm) van Medisana, die beschikt over 4 warmtestanden, een extra lange kabel en een automatische uitschakeling. De deken is gemaakt van super zachte microvezel waardoor deze heel zacht aanvoelt.

Heb je ook al eens gekeken naar een alternatief voor een elektrische fleece deken? Zoals de niet elektrische fleece dekens. Of ontdek de beste warmtekussens of de beste wollen plaids.

Wat is een elektrische fleece deken?

Een elektrische fleece deken is een warmte deken die je op kan laden via een stopcontact. Dit type deken maakt gebruik van elektriciteit om jou warm te houden in bed, op de bank of waar je ook maar wilt liggen.

De elektrische fleece deken werkt door middel van verwarmde draden die zijn weggewerkt in het materiaal van de deken. Op het moment dat je deze aanzet, worden deze draden heel langzaam opgewarmd tot de gewenste temperatuur.

Dit alles zorgt ervoor dat je heerlijk onder een warme deken kruipt die niet alleen aangenaam aanvoelt, maar ook nog eens je energiekosten bespaart.

Een elektrische fleece deken is dus een warmte deken van fleece stof die je als boven deken gebruikt. Dit is geen elektrische deken die je als onderdeken in je bed gebruikt. Dit type elektrische deken wordt gebruikt als omslagdeken om jezelf warm te houden.

Wil je specifiek een warmte deken voor in bed kijk dan in de blog elektrische deken 1 persoons of 2 persoons elektrische deken. Of algemeen de beste elektrische deken van 2022, kijk dan in deze blog!

elektrische fleece deken

Hoe gebruik je een fleece elektrische deken?

Om een elektrische fleece deken te gebruiken, plug je de deken in een stopcontact en zet je de verwarming aan door middel van de warmtestand. De deken kun je dan heerlijk om je heenslaan. Start met een lage temperatuur en werk op naar een warmer niveau totdat het voor jou aangenaam is.

De voordelen van een fleece elektrische deken

Een elektrische deken heeft een aantal voordelen, namelijk:

 • Je kunt de temperatuur bij een warmte deken zelf instellen en aanpassen. Waardoor je een comfortabele warmte kunt creëren.
 • De warmte bevordert je slaap en je stemming.
 • Het vermindert pijnlijke spieren of gewrichten.
 • Je bespaart met het gebruiken van een elektrische deken energiekosten omdat je de verwarming minder warm of niet hoeft aan te zetten. Het stroomverbruik van een elektrische deken ligt in verhouding een stuk lager. Met de hoge energiekosten kun je daarom besparen en jezelf toch warm houden.
 • De deken is gemaakt van fleece materiaal, waardoor de deken heerlijk zacht aanvoelt.
 • De meeste dekens zijn wasbaar in de machine.
 • De deken is veilig in gebruik, vrijwel alle warmte dekens hebben een beveiliging tegen oververhitting.

Waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fleece deken

Als je op zoek bent naar een elektrische fleece deken, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten beschikbaar, dus het is belangrijk om te bepalen wat voor jouw situatie het meest geschikt is. Hieronder een aantal punten waar je op kunt letten bij het kopen van een elektrische fleece deken:

 • Het formaat

Het is belangrijk om te bepalen welke maat elektrische fleece deken je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende formaten beschikbaar, dus het is belangrijk om te weten welke maat voor jou het meest geschikt is.

Wil je een eenpersoons of meer tweepersoons formaat? Kijk naar de afmetingen die geven aan hoe groot de deken is. Op die manier weet je zeker dat de deken goed past en je optimaal kunt genieten van de warmte.

 • Het materiaal van de deken

Naast de maat, is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal. Elektrische fleece dekens worden gemaakt van verschillende materialen, dus het is belangrijk om te weten welk materiaal voor jou het meest geschikt is. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld meer ademend dan andere.

Er zijn ook dekens gemaakt van biologisch materiaal. Als je dat belangrijk vindt is het goed om te kijken naar het materiaal waarvan de deken is gemaakt.

 • Het aantal warmte standen

De meeste elektrische fleece dekens hebben drie verschillende warmtestanden, maar er zijn ook dekens met meer of minder standen.

Kijk goed naar de temperatuur van de deken en bepaal dan of die voor jou geschikt is, dat bepaalt ook hoeveel standen je wilt dat de deken heeft.

 • Een automatische uitschakeling

Veel elektrische fleece dekens hebben een automatische uitschakeling maar niet allemaal. Dit kan handig zijn omdat je dan niet per ongeluk de deken aan laat staan. Dit is handig als je bijvoorbeeld even gaat slapen of als je gewoon wilt dat die automatisch uitschakelt.

 • De prijs

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met de prijs van de elektrische fleece deken. Er zijn namelijk verschillende prijsklassen beschikbaar, dus het is belangrijk om te bepalen welke prijs voor jou fijn is.

Dit was het einde van deze blog en was alles wat we met je wilde delen over een elektrische fleece deken. Voor meer inspiratie voor warmte producten bekijk de blogs binnen deze categorie. Daar vind je onder andere ook de beste wollen plaids. Dit zijn dekens die veel warmte afgeven en zonder elektriciteit gebruikt kunnen worden.

Of bekijk de specifieke blogs over elektrische dekens: vind hier in het algemeen de beste elektrische dekens van dit moment, een elektrische deken met timer of een elektrische deken 1 persoon. En ontdek de beste producten!

2 gedachten over “De beste elektrische fleece dekens”

 1. Ik heb al 3 elektrisch dekens van carmen gehad.Alle drie waren ze binnen een jaar stuk.Werd niet meer warm.De eerste koste rond de 35 euro .De 3de bijna 90 euro.En ook die ging stuk,werd net als de andere twee niet meer warm.Mijn moeder heeft hetzelfde meegemaakt.Dus is carmen niet een van de beste,maar juist de slechtste.Ook de garantie is een lachertje .Ben nu alweer weken bezig om iets van mijn geld terug te krijgen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie